Making a stylish entrance at Medius House

10th March 2017

Making a stylish entrance at Medius House

Here at Stewart Fraser we know that first impressions count. That’s why we were so thrilled to be asked to help the owners of Medius House get planning permission to replace the main entrance. They approached us as we’d already been instrumental in the sympathetic refurbishment of the Grade II Soho warehouse conversion when we replaced all the internal fire doors with Pyrostyle Heritage doors that had feature bars to match the Crittall windows.

This time they needed our proposals for adapting the main entrance in order to get planning permission from Westminster Council. Despite some initial objections about the lack of traditional construction, they were eventually persuaded that our proposals were an improvement on the existing doors, which were not original, and that our design was sympathetic in appearance, respecting the building’s heritage.

We adapted the Pyrostyle Fire Door details to better suit a more demanding external environment as well as finding a design solution for integrating the doors and side-panels into the existing arched frame and glazing. The ‘before’ and ‘after’ photos clearly illustrate the successful makeover!

Before

Before

After

After